Цео Балкан под тихом окупацијом Америке

0
438

Скопље – Не само Македонија, него и цео Балкан налазе се под „тихом окупацијом“ Америке што је и један од узрока дешавања у Бившој Југословенској Републици Македонији, сматра новинар из Скопља Миленко Неделковски.

„Онима који се буне и желе да изађу из тог окружења, и то не само међу балканским земљама већ и у земљама ЕУ, одмах се појаве кризе, прислушкивања… било шта само да се прави хаосу тој држави“, тврди Неделковски за „Спутњик“.

Он је убеђен да се ниједна велика криза, гледано кроз историју, није решила без, како је рекао, финалног судара и пуно крви.

Протести, туче и нереди у Скопљу и Битољу

„То ће и овде да буде. Ево, нека неко каже која се војна, политичка криза, светска или регионална, било када решила миром. Не постоји то“, сматра Неделковски.

Он одлуку председника Македоније Ђорђа Иванова да помилује све који су били осумњичени за учешц́е у скандалу прислушкивања, сматра катастрофалном. – Одлука која је донета тек ц́е бити предмет анализа – каже македонски новинар.

Неделковски наводи и да предстојећи избори у Македонији неће смањити политичке напетости, нити донети ишта ново.

„Било – не било избора, тензије нас нец́е оставити на миру, не постоји финално решење“, рекао је он.

Неделковски најаву опозиције да неће учествовати на изборима, сматра њиховим избором и додаје да „политички простор није никада празан“.

Вести