Заветници наместили полицију сремцима и шапчанима

3
5540

12705210_1124908520876745_8922454158988244236_nНа самом поласку 20.02.2016 са паркинга испред дунав осигурања у Шапцу осетили смо сви који смо се једва окупили нас 15ак Шапчана нелагоду, јер је атосфера била превише тиха напета и није слутила на ништа добро, али смо се ипак упутили за Београд верујући у идеју у народ и организаторе.
Маршута је требало да иде рутом Шабац, Рума, Нови Сад Београд и кренули смо Мишко је возио, не баш затворених очију, али можда би било боље да је са шабачког моста окренуо у рукверц па бар и затворених очију да не понижава се цео аутобус. По доласку у Руму придружили су нам се анти НАТО протестанти у неком броју од 15ак момака и младића од 20 до 35 година, наравно ту су били и градјани Сремске Митровице који су са Румљанима, сачекали аутобус са организатором Андреом Раичевић. Момци из Руме и Митровице су понесени жаром идеје српства и младости у аутобусу поцели да певају српске песме за шта су упозорени од стране Андрее и још једне цуре да престану али су наставили тише, али наставили ипак више за своју душу. у том певању неко од момака је ударио пар пута лагано руком о стакло аутобуса, али не са намером да нешто сломи или оштети већ у заносу песама и очекиваног догађаја где ће изразити свој бунт против НАТО србоубица као и домаћих србомрзаца који су потписали капитулацију без испаљеног метка. Али већ у Новом саду где нас је чекала група коју смо требали повести на протесте са групом младих и старијих нас је дочекала и ПОЛИЦИЈА КОЈУ ЈЕ ВОЂА ПУТА АндреА Раичевић ПРИПРЕМИЛА да истерају и одстране непријатељске елементе који су направили НАЦИОНАЛНИ СКАНДАЛ певајући српске песме и то у сред Србије што је по правно-људској дефиницији (Велике британије) недопустиво. Питамо се ЗАШТО СУ У СРБИЈИ СРПСКЕ ПЕСМЕ репертоар који није омиљен међу тзв српским странкама и то веома јасно дефинисаним као СРПСКО РУСКО ДЕСНЕ оријентације. Наравно момке је полиција истерала из аутобуса веома културно и уљудно што је изазвало бунт свих осталих путника али шта се може девојка која води пут ваљда у вежби спроводјења мозда неке строгоће и власти ако је освоји (МИслимо да антисрпских појединаца је било довољно и без ње) је била неумољива. Видно бесни путници и полицајци којима није било јасно шта се уствари догадја и зашто су уопште ту позвани, јер како сами су изјавили за србијаулице.цом елементи прекршајне или кривичне пријаве нису постојали. По завршеном протеривању непожељних путника који су то постали певајући српске песме, остало је нас двадесетак на паркингу испред ресторана КНИН (како се то намести бас да је српска песма ту морала да умукне као у време олује) који смо се налазили како је ко могао и умео јер људи нису били спремни финансијски да финансирају карте за аутобус или воз кући. Искупивши измедју себе сав новац многима смо успели обезбедити превоз али ипак је остала неколицина на ничијој земљи незнајући шта да ради и како да се врате својим домовима.
Још једном је саботиран одлазак на протест у престоницу али овај пут чини ми се од самих организатора ЗАШТО?.
На крају овог неславног путовања за Шапчане Митровчане и Румљане остало је питање да виси у ваздуху? зар смо ми срби тако лоши људи и тако велики издајници? зашто је заветницима засметала српска песма, зашто се у Србији оснивају те странке и сабори организације и групе градјана са звучним Српско чак и Руским пред именима када се све своди на планирано уситњење опозиције и стварање лудила међу бирачима, како не би знали коме да верују а коме не.

Део атмосфере вам пренопсимо па оцените сами шта се заиста десило и који одбор за доћек су заветници припремили мачви и срему у Новом Саду.

 

Горан Чивијаш Урошевић

www.srbijaulice.com

20160220_091523 20160220_102138 20160220_111447

20160220_112008

3 KOMENTARA

  1. Очекујући од свих странака само превару, нисам изненађен да је све описано и било. Писано је искрено, без много труда да се шминка, и зато се види да је тачно. ЦИА не мирује, стварајући марионете, марионета странака. Све је ово заблуда око могућности да их се ријешимо изборима!? Зликовци су дошли 2000., на крилима пожара, палећи редом све у Србији, и само тако могу и отићи, све друго је заблуда!

  2. Šta da kažem. Pogledajte dobro, ovo kao da je mađarska ili nemačka ili američka policija u sred Novoga sada, pa im Dražina pesma ne odgovara. Iskren da budem ni meni ne odgovara ova pesma isto kao što i njima ne bi odgovaralo: Druže TITO mi ti se kunemo. Ali ljudi mi smo Srbi, ili…? Šta smo u p.m.

  3. Neverovatno je da se pri pohodu na protest protiv NATO krvnika, yabranjuju srpske pesme i to od strane organiyatora koji uz to nosi zvucan naziv zavetnici? dali se ocekivalo od njih da srbi pevaju danke dojchland ili nesto od maraje keri? dali su zavestici srpska organizacija ili je pak yavet dat americkoj britanskoj ili nekoj drugoj sluzbi?.