Ево шта би било са Србима да није било Слобе Милошевића!

0
447

У Србији и на Западу влада мишљење да би Србија много другачије изгледала да није било Слободана Милошевића као и да је он и његова влада пресудно утицала на пропаст Југославије. Историчар Чедомир Антић за Недељнк пише шта би било да Срби никада нису осетили на својим леђима Слобину власт!

Да се једне вечери, сада већ давне 1984. године није огласила водитељка РТС-а и у набрајању имена чланова новоизабраног ЦК СКС рекла: “У Централни комитет изабран је друг Слободан Милошевић, рођен 1941. године питање је шта би данас било.

Према његовим сценаријима Иван Стамболић би остао вођа Србије, а Југославија би постала функционална федерација. Србија би имала већа овлашћења над Косовом и Војводином, док би у трећем сценарију Србија постала као Грузија.

У својим предвиђањима Антић иде и корак даље, он није искључио војни удар као алтернативу за распад Југославије, али ни потпуни нестанак Србије.

– Заједничка војна интервенција Запада против Србије могла би да заврши успостављањем окупационих зона са вероватно трајним присуством стране војске у Београду и Нишу – пише Антић.

(Телеграф.рс / Извор: Недељник)