Novi Sad, 20. marta 2016 - Predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Markovic Palma govori na konvenciji koalicije SPS - JS. Konvencijom odrzanom u Velikoj sali SPENS-a, koalicija Socijalisticka partija Srbije (SPS) - Jedinstvena Srbija (JS), danas je zvanicno pocela predizbornu kampanju. Predsednik SPS-a Ivica Dacic je, obracjajuci se prisutnima, rekao da ta koalicija kampanju pocinje u Novom Sadu i Vojvodini, jer zeli da pokaze da joj je izuzetno vazno jednistvo Srbije. FOTO TANJUG / JAROSLAV PAP / bb

Ово што ради 5 – 6 опозиционих политичара превараната, који позивају грађане да блокирају саобраћајнице широм Србије због цене горива није демократија, каже Марковић.

Председник Јединствене Србије Драган Марковић Палма затражио је да Влада Србије закаже ванредну седницу због блокаде саобраћајница широм земље.

– Моје питање за Владу Србије је да ли зна да је у Србији већ 5 дана ванредно стање због блокада саобраћајница широм земље. Ово што ради 5 – 6 опозиционих политичара превараната, који позивају грађане да блокирају саобраћајнице широм Србије због цене горива није демократија. То је угрожавање живота грађана Србије, који морају по овој врућини да чекају у редовима. Тражим од Владе Србије хитну ванредну седницу и да обезбеди сигурност за све грађане и слободно кретање свих грађана које је загарантовано Уставом Србије – истакао је Марковић у саопштењу за јавност.

– Зашто бивши заштитник грађана Саша Јанковић није регаовао када су у бившој влади акцизе повећаване и 100 посто, а то му је био опис посла, да штити грађане, па се сад сетио цене горива. То је крајње лицемерно понашање опозиционих политичара, који поново у Србији призивају румунски или неки други сличан сценарио.

Можда то раде и у сарадњи са неким иностраним утицајем, како би се Србија што је могуће више ослабила у тренуцима тешке борбе за најважнија државна питања као што је Косово и Метохија. Влада Србије је дужна да обезбеди јавни ред и мир и слободу за све грађане и влада треба да одбрани грађане Србије и државу од неколицине неодговорних опозиционих политичара, који имају пар посто подршке у народу – рекао је председник Јединствене Србије.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here