Полиција је силом, привођењима, кажњавањима и застрашивањем гуши протесте незадовољних грађана због поскупљења цена горива. Нашој редакцији је достављен снимак поступања полиције према појединим учесницима протеста.

Како су нам испричали, полиција је вероватно недозвољено прислушкивала чланове и администраторе Фејсбук групе јер се појавиљвала на местима где су се неки од њих налазили, а која нису објављивана јавно. Они верују да је све то рађено без судских налога односно противзаконито.

Полиција је јуче на паркингу код Спомен парка Јајинци заскочила неколико људи који у том тренутку чак нису ни протествовали већ су се састали ради разговора. Један од њих није се уплашио већ је све време снимао полицију, смејао им се и постављао питања на тему основа њиховог поступања који они нису знали да наведу.

Најшокантније је да је полиција извршила претрес његовог возила без да је умела да наведе разлог, а затим на истом снимку тврдила да ауто нису претресли. Иако он одбија да сам отвори ауто и да им да торбицу, тражећи да га приведу, они му сами узимају кључ и свари и претресају што се на снимку јасно види.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here