Шокантан видео на коме мигрант напада човека у аутомобилу са ножем дужине преко 20 центиметара запалио је друштвене мреже и узнемирио јавност у Великој Британији.

Видео је снимљен 30.маја на улици Лондон Роад камером суседног аутомобила, а до инцидента је дошло након што возач окрзнуо бициклисту који је са леђа непрописно блокирао аутомобил приликом његовог изласка са места предвиђеног за паркинг.

Мигрант је стао поред аутомобила и препречио му пут, након чега је возач покушао да изађе, а бициклиста није желео да се помери. Непознати су мотиви због којих је нападач стао на пут колима, међутим имајући у виду да је био наоружан верује се да је планирао да отме аутомобил.

Након инцидента бициклиста је извадио огроман нож и покушао да пробије стакло аутомбоила, приликом чега је шокушао и да насилно уђе у возило, али су врата била закључана изнутра

Није познато да ли је напад уједно мотивисан расном, верском или националном мржњом.

 

Британија је под великим тензијама када је у питању масовна миграција, недавно је новинар Томи Робинсон ухапшен само зато што је радио репортажу о судском процесу у коме се 28 миграната суди за групна силовања енглеских девојчица. Хапшење новинара изазвало је велике протесте у Лондону, али и у више европских земаља. Лидер опозиције у Холандији и посланик парламента ЕУ Герт Вилдерс је осудио хапшење истачући да се ради о гушењу слободе говора и завођењу медијског мрака у Европи

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here