„Српска“ дипломатија врви од незналица

0
580

Као пример девастирања знања и образовања професор Костадин Пушара истиче чињеницу да се последњих година више партијских кадрова отиснуло у дипломатска представништва Србије.

– Невероватно је да су у најважнију службу промоције земље у свету убачени неки са сумњивим дипломама, без знања и искуства, па се питам шта ће то они као такви урадити за добробит Србије – каже Пушара.

Он додаје да треба питати Министарство спољних послова колико је људи запослено последњих година, који факултет су завршили и у ком року.

– Чујем, па питам и да ли су у нашем дипломатском представништву у Риму годину и по уназад послата четири млада брачна пара, са чудним дипломама и без знања језика, па им држава, уз обезбеђене станове и плате, плаћа чак и приватне часове, а ефекат за Србију је нула. Притом сам упознао наше бриљантне дипломце на италијанским универзитетима, које нажалост уместо Србије, радо ангажује Италија – објашњава Пушара.

Он истиче да је врсне српске умове сретао на најбољим универзитетима широм света, од Кембриџа, Харварда и Ломоносова, па све до Кине.

– Ти наши научници виде да немају шта да траже у Србији и остају ван њених граница дајући памет и знање другој земљи- казао је Пушара.

 

Д. Д. – Вести

Напишите свој коментар и мишљење

Будите читалац са мишљењем, Поделите став са пријатељима!

Powered by Facebook Comments