Протести шабачких студената и грађана против диктатуре

0
3021

И Шабац се придружио онима чији се вапај чује широм Србије за правдом и скидањем окова тоталитаризма и диктатуре режима.

 

Грађани су се окупили у организацији неколико младих девојака и младића преко друштвених мрежа, и звиждали су и узвикивали пароле против режима и изабраног председника Србије који је уједно још увек и премијер, што није забележено у модерном друштвено политичком друштву, од како цезар прогласи коња за сенатора. Дали је А.В. нови цезар видећемо……. На недавно прошлим изборима је са огромним процентом гласова изабран неки би рекли легитимно за председника. Ја који познајем пола града Шапца нити иједан мој пријатељ не познајемо никога које дао глас СНС кандидату али је он ипак изабрани месија који ће водити Србију наредне 4 године.

По граду колају разне приче и шпекулације која не желим износити, али су неке виђене ствари упале у очи нама који живимо у овом граду.
Током протестног окупљања и током шетње кроз главну улицу града Шапца нигде није виђен полицајац или патрола која је била дужна да обезбеди одржаваје скупа као и пролаз протетаната кроз раскрснице, али су зато све околне улице биле окупиране полицијским возилима и по казивању грађана само су писали казну за казном, и то у насељима тркалиште код Рода маркета, код градског хиподрума, аутобуске станице, кружни ток камичак и заобилазни пут код раскрснице ка градској аутобуској станици. Дали је то појачан режим контроле саобраћаја или утеривање страха народу који је отишао на протесте или се враћао са њих.
Дали режим А.В. на тај начин уводи демократију преко јадних и осиромашених грађана Шапца и Србије?!.
Дали се свети онима који нису хтели сендвич и 1000 динара? дали наплатом казни остварује суфицит буџета осме по сиромаштву земље на свету.
Освести се Србијо! мада је већ можда касно јер 2. априла је силована девојка заказала четворогодишњи брак са својим силоватељима.

Са Шабачких улица

Горан Урошевић

Напишите свој коментар и мишљење

Будите читалац са мишљењем, Поделите став са пријатељима!

Powered by Facebook Comments