НАГРАДА ЗА ХУМАНИЗАМ И ЗАСЛУГЕ: Албанци одликују орденом Наташу Кандић!

0
450

Бивша председница Фонда за хуманитарно право Наташа Кандић, у јавности позната по бројним оптужбама против Срба за ратне злочине на Космету, данас ће отпутовати у Приштину, где ће јој Албанци уручити орден, сазнаје Информер!

Кандићеву ће одликовати окупаторско-шиптарска председница на Космету Атифете Јахјага, а реч је о ордену „Мајка Тереза“, који се додељује људима који су допринели хуманитаризму.

Ову вест, иначе, саопштио је и сам ФХП, који је на свом сајту објавио да је Кандићева хуманитарну медаљу добила на дан седме годишњице од проглашења независности Косова од стране албанских окупатора.

Атифете Јахјага одликовала је појединце који су дали ванредан допринос развоју Косова у разним периодима и различитим областима, пише на сајту овог фонда.

Наташа Кандић, коју је лист Информер позво за коментар, јуче се није оглашавала овим поводом.

Подсћања ради, исти овај орден у мају 2014. добио је бивши шеф УНМИК Бернард Кушнер, кога су званичници међународне полиције, који су у време његовог мандата били на Косову и Метохији, позвали на одговорност у случају „Жута кућа“, односно због трговине људским органима у покрајини током 1999. године.

На другој страни, Миодраг Линта, члан Одбора за КиМ, каже за Информер да је ово скандал над скандалима.

  • Осуђујем одлуку Кандићеве да прихвати овакво одликовање од такозване председнице непризнате државе Косово. Ово је шамар свим прогнаним Србима с Космета, као и српским жртвама у покрајини – поручује Линта.

Подсетимо, последњи у низу скандалозних потеза ФХП јесте оптужба против начелника Генералштаба ВС Љубише Диковића за ратне злочине на Косову током 1999. године.

(beta.informer.rs)

Напишите свој коментар и мишљење

Будите читалац са мишљењем, Поделите став са пријатељима!

Powered by Facebook Comments