Како је ВЛАДИМИР ПУТИН престао да буде само политичар и постао ГОСПОДИН СПОСОБНИ!

0
142
Podelite ovo sa prijateljima

У Русији је Владимир Владимирович после догађаја на Криму добио, заправо, религиозан третман, поштовање његове личности прерасло је у својеврсну народну културу.
ЛАЗАНСКИ: Како је ВЛАДИМИР ПУТИН престао да буде само политичар и постао ГОСПОДИН СПОСОБНИ!

Он је Русији вратио Крим, али и национални понос и стабилност, за Русе он је Господин Способни. Јер Путин више није само политичар, он је данас симбол Русије, нека врста свете фигуре, својеврстан мит, каже војно-политички коментатор и аутор емисије “На нишану” Мирослав Лазански.

Књига Оливера Стоуна „Интервјуи са Владимиром Путином“ нетипична је у литератури, односно у белетристици. Два саговорника, један је лидер најмоц́није нуклеарне силе света, други је чувени холивудски режисер…

Два саговорника који се уважавају, али који ипак настоје да надмудре један другог у границама пристојности, књига препуна дијалога и монолога, ироније и цинизма, реалности и будуц́ности.

Оливер Стоун скакао је са својим питањима са теме на тему, врац́ао се по неколико пута на ствари за које је питао раније, покушавао је да испровоцира Путина таман толико да се председник Русије не наљути, али није успео. Путин је одолео Стоуновим јуришима, а Стоун је показао да је ипак много бољи режисер него новинар.Да, Владимир Путин је одговорио на сва питања америчког режисера, на нека директно, на друга индиректно и са рукавицама, на трец́а контрапитањем. И све то лежерно и са шармом. Додуше, када сте председник најмоц́није нуклеарне силе света, онда вам се може да будете и лежерни.

Што се нас у Србији тиче: „Којим бисте речима описали свој однос према председнику Русије Владимиру Путину“, могло би да гласи и анкетно питање. Скоро сам сигуран да би председник Русије добио плебисцитарну подршку наше јавности, наравно, највише у контексту: „е нека је напокон неко Американцима и Западу показао да не могу бити апсолутни господари света“. У Русији је Владимир Владимирович после догађаја на Криму добио, заправо, религиозан третман, поштовање његове личности прерасло је у својеврсну народну културу. Он је Русији вратио Крим, али и национални понос и стабилност, за Русе он је Господин Способни. Јер Путин више није само политичар, он је данас симбол Русије, нека врста свете фигуре, својеврстан мит. То је као да питате Британце да ли су за Елизабету Другу као краљицу.

Извор: Спутњик

Напишите свој коментар и мишљење

Будите читалац са мишљењем, Поделите став са пријатељима!

Powered by Facebook Comments