ИВИЦА ДАЧИЋ ЗА АЛО! Хрвати су чинили највећа зла на Балкану!

0
131
Podelite ovo sa prijateljima

Људи из Хрватске су последњи на свету који би смели да причају о злоделима на Балкану, каже за „Ало!” шеф српске дипломатије и први потпредседник Владе Србије Ивица Дачић.

Он је овим речима одговорио помоћнику министра хрватских бранитеља Стјепану Сучићу, који је изјавио да „све зло у региону долази из Београда“.

Први потпредседник Владе Србије Ивица Дачић за „Ало!” оштро осуђујуе изјаве Шучића и каже:

Udomio sina:  Veljko Odalović

Veljko Odalović, Foto: Medija centar

– То што они говоре је највећа глупост. Подсетићу да је из Хрватске протерано 250.000 Срба. Колико је само јама напуњено у НДХ током Другог светског рата људским лешевима? Коме смета ћирилица и табле на том писму? Ко, с друге стране, качи табле са усташким покличом „за дом спремни”? Па људи из Хрватске су последњи који би смели да причају о злу на Балкану и да некога прозивају – каже Дачић за наш лист.

ИЗ ХАШКЕ ЋЕЛИЈЕ ПИШЕ ПРЕДСЕДНИКУ Младић: Вучићу, само ти можеш спасти Српску!

Шеф српске дипломатије поздравља одлуку Вељка Одаловића, генералног секретара у Министарству спољнх послова Србије и председника Комисије за нестала лица, да напусти конференцију у Загребу после, како каже, „дивљачких напада на државу”.

– Поздрављам одлуку Одаловића да напусти скуп на којем се вређала Србија. Ми никога не вређамо, али и не дамо на себе – завршава Дачић.
Удомио сина: Вељко Одаловић
Вељко Одаловић, Фото: Медија центар

Подсетимо, генерални секретар у Министарству спољнх послова Србије Вељко Одаловић напустио је конференцију о несталима у Загребу након што је у уводном излагању помоћник министра хрватских бранитеља Стјепан Сучић изрекао низ увреда на рачун Србије и бивше ЈНА и рекао да све зло у региону долази из Београда.

НИЈЕ МУ ПРВИ ПУТ Ђука растерао Јеховине сведоке!

Конференција на тему „Процес ексхумација и идентификација посмртних остатака лица несталих на подручју Хрватске” сазвана је с циљем убрзања процеса тражења несталих особа.

У току уводног излагања Сучић, помоћник министра хрватских бранитеља, уместо извештаја који није био примерен теми изрекао је бројне увреде на рачун Србије и њених органа.

Он је, између осталог, рекао да је над Хрватском извршена великосрпска агресија и да је тада бивша ЈНА окупирала хрватске територије и, како је рекао, извршила бројне тешке злочине.

Србија неће више бити понижавана

О инциденту у Хрватској када је генерални секретар Министарства спољних послова Србије Вељко Одаловић напустио скуп о несталима у Загребу након увреда изнесених на рачун Србије огласио се и председник Србије Александар Вучић и рекао да подржава ту одлуку и оценио да је требало оштрије реаговати.

Он је нагласио да би многи желели да виде Србију слабу, малу и понижену, али да то неће дочекати, те додао да га интересује како ће на ове инциденте на Косову и у Хрватској реаговати странци.

Напишите свој коментар и мишљење

Будите читалац са мишљењем, Поделите став са пријатељима!

Powered by Facebook Comments