Skandalozna odluka Višeg suda: Škaljarci PUŠTENI da se brane sa SLOBODE

0
177

Čak osam od 10 članova zloglasnog “škaljarskog klana” koji su uhapšeni u restoranu “Durmitor” na Novom Beogradu sud je pustio iz pritvora. Među njima i Iliju Z., glavnog pucača klana.

Viši sud u Beogradu pustio je iz pritvora čak osam od deset pripadnika zloglasnog crnogorskog “škaljarskog klana” koji su početkom juna uhapšeni u spektakularnoj akciji policije u restoranu “Durmitor” na Novom Beogradu!

hapšenje

Foto: Profimedia/ilustracija

Ovom skandaloznom odlukom suda sa slobode će se braniti pripadnici najopasnijeg kriminalnog klana na Balkanu, poznatog po brojnim ubistvima i dilovanju droge u Srbiji i Crnoj Gori, iako istraga protiv njih još nije ni okončana! Među puštenima je i Ilija Z., koji je prema operativnim saznanjima srpske policije glavni pucač klana!

Kako se saznaje od izvora iz istrage, od deset uhapšenih, jedan je pušten odmah, iz navodno zdravstvenih razloga, dok je još sedmorici ukinut pritvor u četvrtak, posle samo 12 dana, što je šokiralo inspektore koji rade na ovom slučaju.

On dodaje da je čak i Više tužilaštvo tražilo da svi uhapšeni ostanu u pritvoru, ali sud je to odbio.

– Tužilaštvo je tražilo produženje pritvora zbog opasnosti od ponavljanja krivičnog dela, ali i uznemirenja javnosti, ali je njihov zahtev glatko odbijen i u Višem i u Apelacionom sudu – objašnjava izvor.

policija

Foto: Srbija Danas / Saša Džambić

Posle ove skandalozne odluke suda, na slobodi su se našli Aleksandar J. (39), Milan P. (38), Ilija Z. (28), Mališa V. (33), Nemanja B. (33), Marko P. (26), Nemanja N. (32) i Zvonimir K. (35), dok su u pritvoru ostali samo Mitar M. (36) i Miloš N. (28). Naime, na zaplenjenim pištoljima pronađen je DNK ove dvojice.

– Naročito je iznenađujuća odluka suda da pusti na slobodu Iliju Z., koji je prema operativnim podacima “glavni pucač” među “škaljarcima” i kod koga je prilikom hapšenja pronađeno čak 16 metaka kalibra 9 milimetara – kazao je sagovornik.

Podsetimo, deset “škaljaraca” uhapšeno je 1. juna u filmskoj akciji srpskih specijalaca MUP-a u restoranu “Durmitor” na Novom Beogradu!

Do hapšenja “škaljaraca” došlo se nakon višemesečnog praćenja ove grupe. S obzirom na to da je postojao veliki rizik da prilikom hapšenja dođe da snažnog otpora i vatrenog obračuna sa policijom, na “škaljarce” su poslati specijalci sa dugim cevima, dok je mnoštvo policije obezbeđivalo okolinu restorana. Prilikom hapšenja, kod uhapšenih su pronađena dva pištolja bez dozvole i municija.

izvor link

Напишите свој коментар и мишљење

Будите читалац са мишљењем, Поделите став са пријатељима!

Powered by Facebook Comments