МИРНОДОПСКИ СКУП ПОДРШКЕ НАРОДНИМ ПОСЛАНИЦИМА

0
185
Podelite ovo sa prijateljima

МИРНОДОПСКИ СКУП ПОДРШКЕ НАРОДНИМ ПОСЛАНИЦИМА КОЈИ ПОШТУЈУ ЗАКЛЕТВУ И УСТАВ ТЕ НЕ ПРИХВАТАЈУ НИ ЗАКЛЕТВУ НИ ИНАУГУРИСАЊЕ АЛЕКСАНДРА ВУЧИЋА  ЗА ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ  СРБИЈЕ

 

Скуп ће се одржати пред Народном скупштином на дан и у току седнице Народне скупштине која буде заказана за инаугурисање Александра Вучића за председника Републике Србије.

 

Слободном вољом некоме дата доживотна обавеза као свечана изјава под чашћу с поптуном моралном и материјалном одговорношћу је заклетва њеног даваоца.

Неиспуњење заклетве се санкционише.

 

Војник полаже следећу војну заклетву народу:

Ја (име и презиме), заклињем се својом чашћу, да ћу чувати и бранити независност, сувереност и територијалну целовитост Републике Србије.

 

Александар Вучић је својим противуставним деловањима и актима вишеструко погазио следећу своју заклетву дату народним посланицима, а преко њих дату и народу:

Заклињем се на оданост Републици Србији и својом чашћу обавезујем да ћу поштовати Устав и закон, да ћу дужност члана Владе вршити савесно, одговорно и предано и бити посвећен очувању Косова и Метохије унутар Републике Србије.

Зато Александар Вучић не може да положи следећу председничку заклетву народу:

Заклињем се да ћу све своје снаге посветити очувању суверености и целине територије Републике Србије, укључујући и Косово и Метохију као њен саставни део, као и остваривању људских и мањинских права и слобода, поштовању и одбрани Устава и закона, очувању мира и благостања свих грађана Републике Србије и да ћу савесно и одговорно испуњавати све своје дужности.

Александар Вучић не може да буде председник Републике Србије.

 

Народни посланик је обавезан да не прихвати председничку заклетву и инаугурисање Александра Вучића за председника Републике Србије јер се као посланик заклео народу:

Заклињем се да ћу дужност народног посланика обављати предано, поштено, савесно и верно Уставу, бранити људска и мањинска права и грађанске слободе и по најбољем знању и умећу служити грађанима Србије, истини и правди!

 

Ради поштовања Устава као записаног исказа народне воље и народног опредељења; ради заустављања: општег пропадања и растурања Републике Србије, губитка слободе, јачања окупације и распродаје природних добара; ради стварања услова за опоравак и уздизање народа и државе:

 

МИ, ДРЖАВЉАНИ РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ, ПОДРЖАВАМО НАРОДНЕ ПОСЛАНИКЕ КОЈИ ПОШТУЈУ СВОЈУ ЗАКЛЕТВУ И УСТАВ, НЕ ПРИХВАТАМО НИ ЗАКЛЕТВУ НИ ИНАУГУРИСАЊЕ

АЛЕКСАНДРА ВУЧИЋА ЗА ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

И ЗАХТЕВАМО ДА НАРОДНА СКУПШТИНА У СКЛАДУ С УСТАВОМ:

  1. поништи изборе од 2. априла због њихове нерегуларности и неуставности;
  1. распише опште: председничке, парламентарне и локалне, изборе;
  1. распусти досадашњу Републичку изборну комисију и изврши избор нове;
  1. извршии избор Надзорног одбора за праћење рада Републичке изборне комисије.

 

МИ, ДРЖАВЉАНИ РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ, ЗАХТЕВАМО ДА НАРОДНА СКУПШТИНА СТАВИ ВАН СНАГЕ СВА ПРОТИВУСТАВНА АКТА КОЈА СУ НАШЕ ВЛАСТИ ДОНЕЛЕ ИЛИ СУ ПОТПИСАЛЕ

СА ДРУГИМ ДРЖАВАМА ПОЧЕВШИ ОД 8 НОВЕМБРА 2006. ГОДИНЕ.

У име 800 потписника две петиције за смену Александра Вучића,

Др Љубомир Т. Грујић.

ПС Писмо покрету “7 Захтева”:

http://www.ssssseternal.org/yahoo_site_admin/assets/docs/2017_05_14_7Zahteva.13422740.pdf

Напишите свој коментар и мишљење

Будите читалац са мишљењем, Поделите став са пријатељима!

Powered by Facebook Comments