ТАДИЋЕВОЈ СТРАНЦИ СМЕТАЈУ ПРАВОСЛАВНИ ОБИЧАЈИ: То је малограђанштина и паланачки менталитет!

0
430

Новосадски одбор Социjалдемократске странке протествовао jе данас због поновног освештавања воде из градског водовода у том граду.

Социjалдемократе наводе да склоност градских челнка да „приређуjу скандале и брукаjу себе, Цркву, али посредно и цео Нови Сад, на жалост не jењава“.

Председник тог одбора Георгиуос Kонсантинидис каже да Нови Сад заслужуjе бољу власт, будући да поjедини градски челници таj град покушаваjу да „укалупе у своj малограђнаски и паланачки менталитет“.

„Поновно освештавање воде из градског водовода ниjе више ни смешно, а ситуациjа у коjоj су попови коjи стоjе на цистернама стратешки распоређени по граду изазива осећаj срамоте код већине Новосађана, без обзира на вероисповест и религиозно опредељење“, кажу у тоj странци.

Наводе и да су предстоjећи избори прилика да се таj суноврат заустави.

У Новом Саду jуче су свештеници СПЦ освештали цистерне са водом JKП „Водовод и канализациjа“, а саветник директора тог предузећа Tомислав Бокан обjаснио jе да jе освештање воде заправо враћање традициjи и вредностима коjе она носи.

Из тог предузећа су обjаснили и да jе у Дирекциjи „Водовода и канализациjе“ свечано обележено Богоjављење, слава предузећа, и да jе у присуству радника и приjатеља предузећа организован скроман славски обред, а потом jе, испред кабинета директора, освештана богоjављенска водица.

Извор: Танјуг

Напишите свој коментар и мишљење

Будите читалац са мишљењем, Поделите став са пријатељима!

Powered by Facebook Comments