СМРТ РИЈАЛИТИ ПРОГРАМА! Нови министар културе: Те глупости морају да се угасе!Забрањено копирање!

0
309
Podelite ovo sa prijateljima

После месеци емитовања Фарме и Парова, август је прошао без иједног ријалитија. Министар културе Владан Вукосављевић рекао је да ће држава преузети све мере и сузбити неукусне садржаје на телевизијама, нарочито на националним фреквенцијама, наводи извор Новости.

– Настојаћемо, у складу са могућностима, да максимално делујемо у сузбијању телесне и језичке порнографије у медијима, и електронским и писаним. То је недопустиво нарочито на националним фреквенцијама, које су национално благо попут концесија на рудник или пловни ток, веома је важно какве поруке путем њих шаљете.

Нисмо ми измислили ријалити програме, али се, нажалост, овде добро прихватају. Ближимо се крешенду погубног утицаја на културу говора, физичког изгледа, понашања… А то не третирамо довољно као скаредне и недопустиве појаве.

Код нас није горући проблем питање надлежности, колико питање одлучности да се супротставите некој појави. Када дође до појачане свести о штетности, или о позитивним ефектима, онда се и надлежности некако сложе – рекао је он.Учесници ријалитија имају подељена мишљења поводом укидања овакве врсте програма.

Неки од учесника се буне поводом тога, док је другима све једно да ли ће ријалити поново харати медијским простором. Дугогодишња учесница која је учествовала у готово свим сезонама фарме, Зорица Марковић, изјаснила се да јој је свеједно да ли ће се ријалитији укинути.

Извор: СрбијаДанас.цомЗабрањено копирање!

Напишите свој коментар и мишљење

Будите читалац са мишљењем, Поделите став са пријатељима!

Powered by Facebook Comments