ПРОТЕСТ АЛБАНАЦА У ЊУЈОРКУ: Поручујемо српским „шкијама“ (свињама) да… (ФОТО)

0
218
Podelite ovo sa prijateljima

Њујорк — Неколико десетина Албанаца одржало је протест испред Мисије Србије при УН у Њујорку захтевајући ослабађање Рамуша Харадинаја.

Група грађана викала је „УЧК“ и певала песму Беса, односно „Заклео сам се да ћу живот дати за Косово“.

Славећи Харадинаја као „албанског сина“ и „ослободиоца“, они су називали Србе и Србију погрдним именима, те поручили да сви Албанци, без обзира где се налазе морају да знају, да је лидер Алијансе „неправедно ухапшен“ у Француској по српској потерници.

„Харадинај је син наше демократије и херој“, узвикивали су Албанци испред српске Мисије у Њујорку.

„Не само овде треба рећи целом свету, а посебно ‘шкија’ (свиње, што је погрдни назив за Србе) да се не могу играти са нама Албанцима. Ослободите Рамуша…“, у глас су викали окупљени на протесту.

Foto: Tanjug

Foto: Tanjug

Они Харадинаја сматрају „албанским ослободиоцем“ и да је дошло време, како кажу, да Албанци треба да се ослободе „српске репресије“.

Учесници протеста, који је одржан у понедељак, 9. јануара, су носили албанске, америчке и заставе „велике Албаније“, а вође протеста су се присутнима обраћали преко мегафона.

Рамуш Харадинај ухапшен је прошле среде у Француској по потерници Србије и задржан је у притвору, а о његовој екстрадицији Србији француско правосуђе ће одлучивати након што добије од Србије захтев за изручење.

 

Напишите свој коментар и мишљење

Будите читалац са мишљењем, Поделите став са пријатељима!

Powered by Facebook Comments