КЛИНТОНОВА ОШТРО ПОРУЧИЛА ПУТИНУ: „Не мешај се у моју кампању!“

0
267

Кандидаткиња Демократске партије за председника САД Хилари Клинтон оптужила је Русију да је покушала да се умеша у предизборну кампању у САД. У Москви су, пак, више пута негирали све оптужбе, а председник Русије Владимир Путин рекао је да је Русија спремна да ради са било којом америчком администрацијом.

Када је Владимир Путин поново постао председник (2012), мислим да се он вратио са мишљењем да му је главни циљ да спречи, како он сматра, прелаз његових суседа из Централне и Источне Европе све до Средње Азије под утицај ЕУ и САД. Он је покушао да ово спречи, да се умеша у демократске изборе, као што је то покушао у нашој земљи и током тих избора – рекла је Клинтон у интервјуу за CNN.

Портпарол руског лидера Дмитриј Песков је заузврат назвао оптужбе на адресу Москве „апсолутно неоснованим“. Песков сматра да се овакве изјаве „не заснивају ни на чему“ и да „не пружају никакве чињенице“.

Конкретно, он је навео да су оптужбе на рачун Русије у вези са наводним подржавањем хакера који су упали у базу података америчких бирача неосноване, а руске власти не сматрају неопходним да на њих обраћају пажњу.

Извор: Вести

Напишите свој коментар и мишљење

Будите читалац са мишљењем, Поделите став са пријатељима!

Powered by Facebook Comments