Иживљавање два хирурга из смедеревске паланке над девојчицом од 16 година.

0
33734

Наставља се касапљење и убијање унакажавање и најстрашнија тортура над српском децом по српским болницама!. после случаја смрти детета из Козјака код Лознице лекарским рецидивом исто се понавља и у болници у Смедеревској паланци. Све се дешава под диригентском палицом др. Перише Јовановица спец. опште хирургије, а уз несебично залагање др. Радована Иванишевића.

Наиме девојчицу од 16 година С. Стојановић из Велике плане првобитно је оперисао др. Иванишевић! иако је операција амбулантна! јер се ради само о одстрањењу ураслог нокта у палцу девојчице, дете је ОСАКАЋЕНО!!! и унакажено за цео живот. Доктори паланачке болнице су операцијама и реоперацијама од прста направили ратно стратиште, које ће несрећна девојчица носити као грбу целога живота и трудити се да сакрива стопало које више ни не личи у предњем делу на тај део тела, Мајка је била са дететом константно и слушала јауке свог детета коме је под локалном анестезијом сечен прст али на каишеве као крушка. Дете је при реоперацији остало онесвешћено на операционом столу и интервенцијом медецинских сестара и једног болничара освешћено и доведено у стање свести и прибраности док је др Периша Јовановић само се окренуо и отишао даље……..

На интервенцију оца који је телефоном тражио и добио начелника хируршке клинике, након неуспешне операције др Иванишевића др Јовановић је се јавио на телефон и након изнетих му чињеница оперативног и постоперативног стања јадне пацијенткиње обећао да ће лично видети шта се десило и потом заказао другу операцију. Такође на захтев оца Горана Урошевић да се у следећем лекарском извештају наведе разлог поновне операције начелник хируршког одељења је одбио да наведе тај податак у извештају!. ЗАШТО!. Права пацијената дефакто у Србији не постоје ако је препуштено лекару на добру или лошу вољу дали ће да наведе чињенице тока лечења у извештају или неће. Ми смо се распитали мало по чаршији паланачкој и како се обично дешава разне приче круже од оних да се без коверте на хирургију Паланке не иде! до прича да је садашњи изглед нечега што је некада био прст једне некада лепе девојчице остало згариште! производ ината др Јовановића. Како и отац сумња тај изглед и јесте освета начелника на реакцију оца који је обећао да ће овај случај изнети у медије.
Остаје питање које виси у ваздуху, дали су сасвим неоправдани напади на медецинско особље? портал србијеулице.цом не подржава насиље над особљем ни медецином као струком али свакодневно добијамо податке о грешкама лекара које имају ,,покриће” (Да ли лекарске грешке у Србији покрива земља или министарство?).

ПОНОВНА ОПЕРАЦИЈА ЈЕ РАЂЕНА ЈЕР ЈЕ ПРИ ПРВОЈ ОДРАЂЕНО ТРАЉАВО И ОСТАО ЈЕ ДЕО НОКТА У ТЕЛУ ПАЛЦА КОЈИ СЕ ИНФИЦИРАО У ПЕРИОДУ ЗАРАСТАЊА И ПОСТОЈАЛА ЈЕ МОГУЋНОСТ ОД ВЕЋЕ ИНФЕКЦИЈЕ И СЕПСЕ КОЈА СЕ У СРБИЈИ ЗАВРШАВА ПО ЗАДЊИМ ДОСТИГНУЋИМА СРПСКИХ ЛЕКАРА ,,ТРАГИЧНО И СА СМРТНИМ ИСХОДОМ”

Страшно је да једна лепа девојчица дође на безазлену операцију после које може да заборави на сандале папуче плажу….нормалан живот и да при том нико не сноси последице. У кривичном закону републике Србије стоји јасно.
Кривични закон РС
Члан 3 став 9 вршење насиља – јесте примена физичке или друге силе на телу другог лица, подобне да изазову патњу или болове; предвиђена законска затворска новчана и професионална казна.
Грешку лекара препознаје и закон о јавном здрављу и правилима и обичајима лечења пацијената и то….
Под стручном грешком у смислу Закона о здравственој заштити из 2005. подразумева се несавесно лечење, односно занемаривање професионалних дужности у пружању здравствене заштите, односно непридржавање или непознавање утврдјених правила и професионалних вештина, у пружању здравствене заштите, које доводе до нарушавања погоршавања, повреде,губитка или оштећења здравља или делова тела пацијента

 

definicija-lekarske-krivice sinonimi-lekarskih-greaka

Документација о лекрским грешкама

У понедељак ће отац малолетне С. Стојановић прећи више од 400 стотине километара да би посетио директора болнице као и начелника клинике и потражио одговоре за сакаћење свог детета! о чему ћемо вас обавестити а заказан је  и састанак у министарству здравља у кабинету министра Златибора Лончара као и гостовање на неколико телевизија где ће изнети документацију тока лечења, снимљене телефонске разговоре са особљем болнице: начелником др Перишом Јовановић и секретарицом директора болнице др Никола Ристић, педијатар.

По Смедеревској паланци се прича да ово није усамљен случај дивљања лекара Опште болнице „Стефан Високи“ и да се лекари јавно хвале да им грађани немогу ништа јер их штите чланске књижице увек владајућих странки у које прелећу као ласте.
Упутићемо и отворено писмо премијеру Србије Александру Вучићу и влади Србије коју води А.В. као актуелни премијер у ком ћемо поставити питања лекарске одговорности на територији целе републике Србије и тражити да здравствена инспекција веома детаљно испита грешке и рад лекара у Смедеревској Паланци.

Очајни отац Горан Урошевић и свом болу бесу и очају је спреман ићи веома далеко али неће препустити да случај буде само још једна дневна лоша вест. По његовој изјави спреман је затражити вештачење и страних ЕУ лекарских установа, јер у здравствени и правни систем државе Србије више ни он као ни велика већина грађана немају никакво поверење. Наравно тражиће путем суда и обештећење претрпљеног бола свог детета породице и своје, као и операцију у приватној клиници где би се санирала грешка ,,паланачких касапина” о трошку опште болнице као и затражити кривичну одговорност лекара који су од здравог лепог и паметног детета су направили инвалида.

Да ли је Србија држава? да ли постоји правни или било који други систем на њеној територији који функционише? како је замишљен.
Редакцији све чешће се јављају читаоци који имају исте или сличне проблеме са здравственим школским судским и полицијским институцијама где појединац ведри и облачи и од грађана Србије у најбуквалнијем смислу праве џихади џонове који сваког тренутка могу да то и да постану, у очају и нефункционисању правног система узму правду у своје руке што се све чешће и дешава,

ПРАВНИ СИСТЕМ СРБИЈЕ СВЕ ОВЕ СЛУЧАЈЕВЕ ПРИПИСУЈЕ ПСИХИЧКИ БОЛЕСНИМ ЉУДИМА, ДАЛИ ЈЕ БАШ ТАКО? МАЛО ЈЕ ТУ ПСИХИЧКИ БОЛЕСНИХ, МИ БИ РЕКЛИ ПРЕ ОЧАЈНИХ ЉУДИ

http://www.telegraf.rs/vesti/2163085-pacijent-napao-nacelnika-ortopedije-u-prokuplju-doktor-pozvao-policiju-umesao-se-i-sin-nasilnika

http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2016&mm=02&dd=09&nav_category=16&nav_id=1094871

http://www.kurir.rs/crna-hronika/horor-u-sapcu-pacijent-nozem-izbo-medicinsku-sestru-clanak-2091653

http://www.kurir.rs/crna-hronika/horor-u-sapcu-pacijent-nozem-izbo-medicinsku-sestru-clanak-2091653

РЕДАКЦИЈА ,,СРБИЈА У ЛИЦЕ” И ПОРТАЛА ,,ЧИВИЈАШ РАДИО ШАБАЦ” КАО И ПОРТАЛА ФБР МОНИТОР ПОЗИВА СВЕ КОЈИ СУ ИМАЛИ ОВАКВА И СЛИЧНА ИСКУСТВА СА ДОКТОРИМА ДА НАМ ПОШАЉУ СВОЈЕ ПРИЧЕ А МИ ЋЕМО ИХ ОБЈАВИТИ У ЦЕЛОСТИ.

Напишите свој коментар и мишљење

Будите читалац са мишљењем, Поделите став са пријатељима!

Powered by Facebook Comments