ЕВО КОЈИ СВЕ МИНИСТРИ И ПОЛИТИЧАРИ ће учествовати на „ГЕЈ ПАРАДИ!“

0
463

Иако полиција још није донела коначну процену безбедности овогодишње Параде поноса она ће се, према плановима организатора, одржати у недељу у центру Београда. У последње време у друштву се осећа знатно мања напетост због овог догађаја, па организатори не очекују проблеме и нереде на улицама престонице.

– Питање „Прајда“ је решено, Парада поноса је ту сваког септембра и више није табу – изјавио је један од организатора „Прајда“ Горан Милетић. Он наводи да безбедносну процену и даље немају, као ни сваке године, али да на основу свих показатеља не очекује да ће бити другачије него протеклих година и да ће Парада поноса бити одржана.

14344914_171258856614201_3587431397235301809_nТакође, владајуће структуре немају ништа против одржавања „Прајда“, па ће тако улицама престонице у знак подршке геј популацији шетати министри Ана Брнабић и Славица Ђукић Дејановић, као и градоначелник Београда Синиша Мали. Подршку ће дати и кандидати за лидера ДС Бојан Пајтић и Драган Шутановац.

– Подржавам напоре ЛГБТ особа у Србији у елиминисању дискриминације, као и борбу против насиља над неистомишљеницима – рекла је Ђукић Дејановић.

С друге стране, ДСС је протестовао што Влада Србије под притиском бриселске администрације даје подршку геј паради.

Напишите свој коментар и мишљење

Будите читалац са мишљењем, Поделите став са пријатељима!

Powered by Facebook Comments