Дно дна домаће продукције

0
889

Апсолутно сам уверен да ће Регулаторно тело за електронске медије предузети све мере у складу са својим делокругом рада поводом риалитија “Парови” који се приказује на ТВ Хепи

Ово је изјавио је данас министар културе и информисања Иван Тасовац и нагласио да “поменута емисија представља дно дна домаће продукције, као и већина риалити програма”.

“Такви програми, не само да имају негативан утицај на млађу популацију, већ су и еклатантан пример покушаја деградације целокупне медијске сцене у Србији, у време када Влада Републике Србије предузима све неопходне мере како би медијски простор био регулисан и усклађен са највишим европским и светским стандардима”, оценио је у писаној изјави Тасовац.

Ово је први риалити програм који се приказује на српским телевизијама од почетка примене нових медијских закона, подсетио је Тасовац, који је сигуран да, поред реакције РЕМ, решење и најбољи начин заштите деце од скандалозних и непримерених садржаја у телевизијским програмима лежи у рукама родитеља.

“Даљински управљач којим ћете променити програм за који сматрате да је непримерен, у овом тренутку делотворнији је од оправданог јавног згражавања”, закључио је Тасовац.

Напишите свој коментар и мишљење

Будите читалац са мишљењем, Поделите став са пријатељима!

Powered by Facebook Comments